Το 1ο Umami Festival

Όλα όσα έγιναν στην Αλεξανδρούπολη στις 18-19 Φεβρουαρίου

Περισσότεροι από 2.000 επαγγελματίες, οινόφιλοι, αλλά και λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας, μας τίμησαν με την παρουσία τους, συμμετέχοντας στην έκθεση οίνου και σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

Δείτε και κατεβάστε όλες τις φωτογραφίες από το φεστιβάλ οίνου αλλά και τα σεμινάρια, masterclasses και γαστρονομικά δείπνα

Δείτε τι είπαν επαγγελματίες και κορυφαίοι οινοπαραγωγοί για το Umami Festival 2017 στο ρεπορτάζ του Delta Tv

Δείτε το επίσημο βίντεο του φεστιβάλ

Δείτε βίντεο από το "Δείπνο Ασίας" του φεστιβάλ


Το Touratzis Umami απέδειξε στην πράξη πως δεν υπάρχουν όρια, "όλα γίνονται" και βρίσκεται για άλλη μια φορά στο προσκήνιο, ενισχύοντας αυτό που η χώρα μας παράγει με τόση επιτυχία, το κρασί.

Μια ακούραστη ομάδα που αποτελείται από δεκάδες νέα παιδιά με όρεξη για δουλειά, συντέλεσε ώστε ένα "σουρεαλιστικό όνειρο" που γεννήθηκε τον Νοέμβριο από τον ιδρυτή Γ. Τουρατζή, να πάρει σάρκα και οστά μέσα σε δυόμισι μόλις μήνες!

Τα "Masterclasses”, με τον κ. Στέλιο Μπουτάρη (Kτήμα Κυρ-Γιάννη) και τους Γιώργο Φλούδα και Γιώργο Κυριακόπουλο, σε συνδυασμό με τις ομιλίες του Βασίλη Γαλανού και Δημήτρη Αντωνόπουλου, στέφθηκαν με επιτυχία δίνοντας στο φεστιβάλ χαρακτήρα εκπαίδευσης και ενημέρωσης, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στο βορειότερο σημείο της χώρας.

Όσον αφορά στο γαστρονομικό κομμάτι του φεστιβάλ 3 κορυφαίοι σεφ, o Feridun Ugumu, o Erhan Seker, ο Χρόνης Δαμαλάς αλλά και το TU Canteen μοίρασαν απλόχερα γευστικές συγκινήσεις σε όλους τους συμμετέχοντες.

Όπως σε κάθε TU event ενισχύσαμε την προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης. Με κάθε συμμετοχή, κάθε εισιτήριο, κάθε παρουσία στα masterclasses και κάθε πιάτο στα γαστρονομικά events προσπαθήσαμε να μοιράσουμε παιδικά χαμόγελα!

Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, αλλά και με το γεγονός πως νέοι άνθρωποι γέμισαν το φεστιβάλ με ζωντάνια, μας τίμησαν ταξιδεύοντας από μακριά και έδειξαν προτίμηση στο επώνυμο ελληνικό κρασί. Σημαντική πηγή αισιοδοξίας και ελπίδας σε καιρούς που την έχουμε κάτι περισσότερο από ανάγκη.

Στέλνουμε την αγάπη μας σε όσους πιστέψατε, στηρίξατε, δουλέψατε και βοηθήσατε να πραγματοποιηθεί το Umami Festival 2017, το 1ο Φεστιβάλ Οίνου και Γαστρονομίας στη Θράκη.

Η ιστοσελίδα e-evros.gr και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Heat Radio 88.3 και Easy 97.5 Θεσσαλονίκης, στάθηκαν υποστηρικτές στην επικοινωνία. Αμέτρητα ψηφιακά και έντυπα μέσα σε Ελλάδα, Γερμανία, Βουλγαρία και Τουρκία, φιλοξένησαν αφιερώματα για το φεστιβάλ και βοήθησαν το "μήνυμα" που στείλαμε να φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας μας αλλά και στο εξωτερικό.

Το TU μπήκε δυναμικά σε αυτόν τον χώρο και μόνο περισσότερα μπορείτε να περιμένετε. Ετοιμαστείτε καθώς σύντομα θα σας ανακοινώσουμε το επόμενο project που ήδη ετοιμάζουμε!

Ο επαναπροσδιορισμός του οινικού και γαστρονομικού χάρτη της χώρας, έχει ήδη ξεκινήσει και εσείς είστε το σημαντικότερο κομμάτι του! 

 

Top